De communicatieadviseur bij IJsseldal Wonen uit Twello zocht een partij die haar kon ondersteunen in praktische zin. Met het realiseren van communicatiemiddelen, met het onderhouden van de social media en het maken van een huurdersnieuwsbrief. Maar bijvoorbeeld ook met het regelen van bouwborden en autobelettering of het ondersteunen van een interne OR-campagne. Samen met haar vorm ik een flexibele communicatieafdeling, professioneel, snel en betrouwbaar.

 

Voorbeelden

Bewonerscommunicatie
We ontwikkelden bijvoorbeeld samen diverse middelen om isolatieprojecten te communiceren. Duurzaamheid is hierbij het hoofddoel. Je zou daarbij geen papier verwachten, maar juist om zoveel mogelijk papier te besparen is ervoor gekozen om bewoners op maat te informeren en zo kleine oplages te printen. Waar mogelijk wordt natuurlijk persoonlijk (1 op 1 of via bewonersbijeenkomsten) of digitaal gecommuniceerd.

Factsheet jaarverslag
Een jaarverslag van 140 pagina’s lees je niet even snel door. Maar met een ‘factsheet’ krijg je wel snel een overzicht van de belangrijkste cijfers. Een goede oplossing om een indruk te geven van het afgelopen jaar. Als je meer wilt weten, kun je natuurlijk altijd nog het hele jaarverslag lezen.

Nieuwsbrieven en bewonersblad
Voor huurders brengen wij vier keer per jaar een digitale nieuwsbrief uit. Die bestaat meestal uit een wat uitgebreider verhaal (dat ik maak aan de hand van een interview) en diverse tips. Ook is er een relatienieuwsbrief waarvoor ik de teksten schrijf. Daarnaast maak ik de nieuwsbrieven op in een nieuwsbrievenprogramma en zorg ik voor de verzending.
Sinds kort maken we ook een keer per jaar een fysiek bewonersblad. Daarvoor verzorg ik teksten en coördineer ik de vormgeving, de fotografie en de planning.

"Wij zijn blij met de samenwerking. Prima Content ondersteunt IJsseldal Wonen succesvol op de praktische communicatie. Petra verstaat haar vak echt goed!"
Dannie den Bekker, IJsseldal Wonen
© 2024 Prima Content | Grafisch ontwerp Fokko Ontwerp | Technische realisatie Sieronline B.V.