Woonzorgconcern IJsselheem is een zorgaanbieder voor ouderen in de gemeenten Kampen, Zwartewaterland en Zwolle. Vanuit hun veertien locaties bieden zij zorg, wonen, welzijn en behandeling. De communicatieafdeling zocht een externe partner die haar kan ondersteunen bij drukte van het team en bij het maken van verhalen. Hun behoefte fluctueert van tijd tot tijd. Soms hebben ze zoveel werk en/of tijdelijk minder capaciteit dat ze een externe collega inhuren, soms schakelen ze ons in om afgeronde opdrachten over te nemen. Dan kan het gaan om bijvoorbeeld het maken van een communicatieplan, een folder of het redigeren van teksten. Hieronder lees je over enkele werkzaamheden.

 

Infographic interne communicatie

We hebben een infographic laten maken om een nieuwe applicatie toe te lichten. Door middel van beeld kun je goed duidelijk maken wat er allemaal met de app kan. De gebruikte pictogrammen komen overeen met de pictogrammen in de app. Zo is het herkenbaar voor de gebruikers. Voor de introductie van een nieuwe applicatie of nieuwe software is het gebruik van infographics een mooi (aanvullend) middel.

Contentsessie bij IJsselheem

We gaven een sessie over contentstrategie en contentcreatie. Samen hebben we, aangehaakt op de strategie in de organisatie, de contentstrategie besproken en op een leuke manier handvatten gegeven voor het maken van aansprekende content voor de verschillende doelgroepen.

Verhalen schrijven

Wij schrijven verhalen voor arbeidsmarktcommunicatie en corporate communicatie. IJsselheem gebruikt de verhalen voor publicatie in hun online en offline communicatiekanalen, in het kader van de campagne ‘Er zit een verhaal in elk mens’. Met de verhalen krijgen potentiële cliënten, naasten en medewerkers een indruk van hoe het werkt bij IJsselheem in de praktijk. Prima Content houdt de interviews en werkt de teksten uit. Vervolgens stemmen we die af met de geïnterviewden en met het communicatieteam van IJsselheem.

 

Prima Content zorgt voor extra handjes op de momenten dat het nodig is. Ze schakelen snel, zijn nuchter en werken klantgericht.
Diana Rietveld, IJsselheem
© 2021 Prima Content | Grafisch ontwerp Fokko Ontwerp | Technische realisatie Sieronline B.V.