Medrie is een regio-organisatie voor huisartsen in de regio’s Flevoland, Hardenberg en Zwolle. Ze faciliteren, ondersteunen, organiseren en vernieuwen de huisartsenzorg. Dat doen ze met ongeveer 215 medewerkers (89,1 fte). Om alle partijen met elkaar te verbinden en alle informatie eenduidig op één plek vindbaar te maken, wilde de organisatie met een social intranet aan de slag. Prima Content heeft dit project ondersteund, samen met Winkwaves en een aantal collega’s van Medrie. In een korte tijd hebben we een uitstekend werkend online platform neergezet.

 

Het mooie van dit systeem (Harmonics) is dat het heel flexibel is. Je kunt heel gemakkelijk pagina’s (groepen heten die in Harmonics) aanpassen aan de wensen van de gebruikers. Ook is het handig dat Harmonics werkt op basis van trefwoorden. Dat maakt dat je content maar eenmaal hoeft te plaatsen en heel eenvoudig in verschillende groepen kunt laten zien. Aanpassen hoeft dus maar op één plek, daarna staat de informatie overal weer goed. Verder heeft het systeem een geavanceerde zoekfunctie, wat het gebruik zeker ten goede komt. Ook kunnen gebruikers gemakkelijk groepen aanmaken om daarin kennis te delen of samen op te trekken in een project.

We hebben de collega’s van Medrie ondersteund bij het kennismaken met de mogelijkheden van Connect. En bij de inrichting van hun groepen. Leidend daarbij waren vragen als: ‘wat wil de eindgebruiker, wat heeft die nodig om zijn werk goed en snel te kunnen doen?’ Ook hebben we een groot deel van het overzetten van de content voor onze rekening genomen. Dit om de snelheid in het project te houden, zodat Medrie Connect vlot in gebruik kon nemen. Vanzelfsprekend hebben we een communicatieplan gemaakt (en uitgevoerd) om de invoering van Connect soepel te laten verlopen.

© 2024 Prima Content | Grafisch ontwerp Fokko Ontwerp | Technische realisatie Sieronline B.V.