Radiotherapiegroep is een zelfstandig instituut dat patiënten behandelt met behulp van straling. Ze werken vanuit vier behandellocaties: Apeldoorn, Arnhem, Deventer en Ede. Hun vraag op het gebied van communicatie verschilt door de jaren heen, van een interimopdracht tot een huisstijltraject, van het maken van verhalen voor het jaarverslag tot het ondersteunen bij de promotie van het nieuwe patiëntenportaal. De vragen betreffen zowel de interne als externe communicatie. Hieronder licht ik er twee uit.

Jaarboek
Elk jaar laat Radiotherapiegroep aan stakeholders zien wat de ontwikkelingen in het afgelopen jaar geweest zijn. Dat doen ze in een origineel jaarboek. Ik haal verhalen op en/of redigeer teksten. Erg leuk om te doen! Het ontwerp en drukwerk maken het af. En het resultaat wordt altijd erg mooi en aansprekend.

Promotie patiëntenportaal
In 2020 heeft Radiotherapiegroep een heel nieuw EPD ingevoerd. Onderdeel daarvan is het patiëntenportaal ‘Mijn Radiotherapiegroep’. Dit is een handig hulpmiddel voor patiënten tijdens hun bestralingstraject. Om die introductie te communiceren zijn diverse flyers en een animatie gemaakt. Dit realiseerde ik samen met Ben van Fokko Ontwerp.

Hier kun je de animaties bekijken.

Animatie Radiotherapiegroep

'Schakel Petra in en ik weet zeker dat je snel op de goede weg bent!'
Marian Bonhof, Radiotherapiegroep
© 2022 Prima Content | Grafisch ontwerp Fokko Ontwerp | Technische realisatie Sieronline B.V.