Samen Doen Hardenberg maakt elk jaar een intern jaarplan. Dit wilde de organisatie graag ‘vertalen’ in een praatplaat. Voor de teams om mee te werken, maar ook om eigen jaarplannen uit af te leiden. Daarnaast was er een jaarverslag in de maak. Ook dit wilden zij op een goede manier communiceren naar medewerkers, maar natuurlijk ook naar samenwerkingspartners en inwoners. Beide middelen moeten uiteraard samenhang hebben. We zijn nu bezig om de stijl en opzet naar andere communicatiemiddelen uit te breiden.

Samen Doen Hardenberg bv is nog maar net begonnen: op 1 november 2019. Maar ze zijn al langer bezig, voortgekomen uit de ‘Samen Doen’ teams. Die startten in 2014 op initiatief van de gemeente Hardenberg als een samenwerkingsverband van elf organisaties. Mensen zijn zelfstandig en waar nodig ondersteunt Samen Doen ze. Met vragen over bijvoorbeeld zorg, welzijn, geldzaken en werk. Samenwerking en in gesprek gaan zijn daarbij de belangrijkste  uitgangspunten. Denken in oplossingen, zo ‘normaal’ mogelijk.

 

Jaarplan
Samen met Ad Hofsink van TotalID ontwikkelde ik een overzichtelijke plaat waarin alle hoofdlijnen een plek vinden. Op de achterzijde/2e pagina staan de resultaten en succesfactoren. Maar ook invulvelden waarmee de teams zelf aan de slag kunnen.

Jaarverslag
Het jaarverslag 2020 was het eerste jaarverslag van Samen Doen Hardenberg. Een belangrijke mijlpaal. Ze laten daarin zo concreet mogelijk zien wat ze het afgelopen jaar hebben bereikt. Ook de invloed van ‘corona’ ontbreekt niet. Zo’n jaar maakt wie ze zijn en waarom doen ze wat ze doen nog duidelijker. Daarna volgde er elk jaar een nieuw verslag. Ik zorg voor ‘leesbaardere’ teksten.

Handboek
Om medewerkers een goed overzicht te geven van de basisinformatie en regelingen over Samen Doen Hardenberg BV hebben we een medewerkershandboek ontwikkeld. Het geeft overzichtelijk en duidelijk weer wat er allemaal vastgelegd is. Van de werving tot en met het afscheid in de zogenaamde ‘medewerkersreis’.

© 2024 Prima Content | Grafisch ontwerp Fokko Ontwerp | Technische realisatie Sieronline B.V.