Coaching

Zoek jij als communicatieprofessional een coach? Loop je soms tegen vragen aan als:

  • Zit ik hier nog op mijn plek?
  • Wat is een mooie volgende stap in mijn loopbaan?
  • Hoe kan ik me verbeteren als adviseur?
  • Zal ik me specialiseren of allround blijven?
  • Hoe krijg ik een betere positie binnen de organisatie?
  • Hoe pak ik bepaalde communicatievragen op?
  • Hoe ga ik om met collega’s die ook iets vinden van communicatie?

Een externe coach die ervaren is in het communicatievak kan uitkomst bieden, bijvoorbeeld Petra Visser. “Wat ik doe is je op een andere manier laten kijken naar jezelf en jouw situatie. Ik wil je aan het denken zetten en jou zelf tot nieuwe inzichten te laten komen. Daarbij zet ik vaak allerlei werkvormen in, die daarbij kunnen helpen. Die variëren van creatieve opdrachten tot snelle scans en korte oefeningen. Passend bij jou en je vraag. Ik probeer je te prikkelen om zélf tot oplossingen te komen, zodat de coaching jou ook ná de coaching nog helpt. Samen werken we aan jouw doel en geven we het traject vorm. Het is maar net wat jij nodig hebt.”

Sparring partner
Met name als jij de enige communicatieprofessional bent binnen jouw organisatie, heb je soms iemand nodig om mee te sparren op het gebied van communicatie. Je andere collega’s kunnen die rol vaak niet spelen. Samen met jou bedenken we hoe wij de rol van sparringpartner vervullen. We kunnen op gezette tijden bij elkaar komen of wekelijks een sparringmoment prikken. Doen we dat dan telefonisch, via Zoom of Teams of face-to-face? Neem gerust eens contact met ons op!

Teamcoaching: de communicatieafdeling of het -team is een product van een fusie. Of is toe is aan verdieping, omdat de afdeling aan de slag moet met een meerjarenbeleidsplan. Of jullie afdeling wil meer rust en niet meer zo adhoc werken. Redenen om als afdeling eens buiten de reguliere vergadering om de tijd te nemen voor één of meer strategische (coachings)sessies. Ook bieden we een ‘spel’ aan waarin we jullie vragen onder de loep nemen en de diepte in gaan. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn de rol en taken van de afdeling, de interne profilering, het interne adviseurschap, enz.

Schrijfcoaching: hoe krijg ik de tekst die in mijn hoofd zit op papier? Hoe schrijf ik aansprekende teksten? Hoe schrijf ik beknopter, klantvriendelijker, zakelijker of juist aansprekender? Soms is persoonlijke schrijfcoaching effectiever dan deelname aan een training of workshop. We gaan met jouw persoonlijke schrijfuitdagingen aan de slag. We stellen een passend traject voor (aantal gesprekken en de mogelijke onderwerpen per gesprek). Dit kun je natuurlijk ook gaandeweg nog aanpassen. Begeleiding via gesprekken, e-mail, Teams/Zoom en telefoon zijn opties. Wij geven deze gesprekken vorm door middel van praktijkvoorbeelden en -ervaringen, we behandelen passende theorieën en laten je kennismaken met diverse (creatieve) werkvormen. In de tijd tussen de gesprekken ga je gericht aan de slag met de tips en tools.

"Dankzij de coaching is een bal gaan rollen, die nog lang niet is uitgerold."
Willeke Boerrigter, Ardanta
© 2021 Prima Content | Grafisch ontwerp Fokko Ontwerp | Technische realisatie Sieronline B.V.