Coaching

Zoek jij als communicatieprofessional een coach? Loop je soms tegen vragen aan als:

  • Zit ik hier nog op mijn plek?
  • Wat is een mooie volgende stap in mijn loopbaan?
  • Hoe kan ik me verbeteren als adviseur?
  • Zal ik me specialiseren of allround blijven?
  • Hoe krijg ik een betere positie binnen de organisatie?
  • Hoe pak ik bepaalde communicatievragen op?
  • Hoe ga ik om met collega’s die ook iets vinden van communicatie?

Een externe coach die ervaren is in het communicatievak kan uitkomst bieden. Wat ik doe is je op een andere manier laten kijken naar jezelf en jouw situatie. Ik wil je aan het denken zetten en jou zelf tot nieuwe inzichten laten komen. Daarbij zet ik vaak allerlei werkvormen in die daarbij kunnen helpen. Die variëren van ‘creatieve’ opdrachten/werkvormen tot snelle scans en korte oefeningen. Passend bij jou en je vraag. Ik probeer je te prikkelen om zélf tot oplossingen te komen, zodat de coaching jou ook ná de coaching nog helpt. Samen werken we aan jouw doel en geven we het traject vorm. Het is maar net wat jij nodig hebt.

Of sparring partner
Met name als jij de enige communicatieprofessional bent binnen jouw organisatie, heb je soms iemand nodig om mee te sparren op het gebied van communicatie. Je andere collega’s kunnen die rol vaak niet spelen. Samen met jou bedenk ik hoe ik de rol van sparringpartner kan vervullen. We kunnen op gezette tijden bij elkaar komen of wekelijks een sparringmoment prikken. Doen we dat dan telefonisch, via Zoom of Teams of face-to-face? Neem gerust eens contact met me op!

Teamcoaching: aan de slag met jullie jaarplan of meerjarenbeleidsplan? De strategie weer eens onder de loep nemen? Of wil je afdeling of team meer rust en niet meer zo adhoc werken? Redenen om als afdeling eens buiten de reguliere vergadering de tijd te nemen voor één of meer strategische (coachings)sessies. Ook bied ik een ‘spel’ aan waarin ik jullie vragen onder de loep neem en de diepte in ga. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn de rol en taken van de afdeling, de interne profilering, het interne adviseurschap, enz.

Schrijfcoaching: hoe krijg ik de tekst die in mijn hoofd zit op papier? Hoe schrijf ik aansprekende teksten? Hoe schrijf ik beknopter, klantvriendelijker, zakelijker of juist aansprekender? Soms is persoonlijke schrijfcoaching effectiever dan deelname aan een training of workshop. We gaan met jouw persoonlijke schrijfuitdagingen aan de slag. We stellen een passend traject voor (aantal gesprekken en de mogelijke onderwerpen per gesprek). Dit kun je natuurlijk ook gaandeweg nog aanpassen. Begeleiding via gesprekken, e-mail, Teams/Zoom en telefoon zijn opties. Ik geef deze gesprekken vorm door middel van praktijkvoorbeelden en -ervaringen, behandel passende theorieën en laat je kennismaken met diverse (creatieve) werkvormen. In de tijd tussen de gesprekken ga je gericht aan de slag met de tips en tools.

"Dankzij de coaching is een bal gaan rollen, die nog lang niet is uitgerold."
Willeke Boerrigter, Ardanta
© 2024 Prima Content | Grafisch ontwerp Fokko Ontwerp | Technische realisatie Sieronline B.V.