5 tips voor meer volgers

Je bent lekker bezig met je social media kanaal of kanalen. Maar je vraagt je af, hoe kan ik meer volgers krijgen? Nu kun je volgers kopen, maar ik ga er vanuit dat je dat niet wilt! Dat moet je ook niet willen. Wat kun je dan wel doen? Hieronder geef ik vijf tips.

  1. Zet in op meer interactie

Hoe meer interactie je op je posts hebt, hoe beter voor het ‘algoritme’. Je posts worden eerder en vaker getoond. Hoe je meer interactie krijgt, lees je hier.

  1. Gebruik hashtags

Als mensen een hashtag volgen, komen ze jouw post ook tegen. Als het ze interesseert, zullen ze jou ook gaan volgen.

  1. Gebruik je e-mailhandtekening

Zet je social media kanalen in je e-mailhandtekening. En misschien een open deur: zet je kanalen op al je communicatiemiddelen, zoals je website, je visitekaartje, in je nieuwsbrief, enz.

  1. Verwijs van het ene naar het andere kanaal

Wijs je volgers op Facebook erop dat je ook op Instagram te vinden bent en vice versa. En dat geldt natuurlijk ook voor andere kanalen. Post op alle kanalen andere content, en vertel je volgers welke content je er kunt vinden. Anders heeft het voor hen geen zin om meerdere kanalen van jou te volgen.

  1. Via kanalen van anderen

Vraag of anderen jou willen noemen/taggen op hun kanalen. Kijk welke mensen bij bedrijven/organisaties in jouw omgeving/netwerk iets voor jou kunnen betekenen.

 

Natuurlijk is het belangrijk om consistent en regelmatig iets te posten. Ook kun je per specifiek kanaal ook nog dingen doen om het aantal volgers te vergroten. Zo lijkt het op Instagram te helpen als je je locatie aangeeft en/of emoji gebruikt. Google eens op ‘meer volgers (kanaal)’ en dan vind je nog meer tips! Veel succes!

© 2024 Prima Content | Grafisch ontwerp Fokko Ontwerp | Technische realisatie Sieronline B.V.