Willeke Boerrigter, Ardanta

“Het informele is nu wel lastiger en alles wordt direct weer formeel (ook als het informeel is bedoeld). Hoewel dit met ons eigen team best goed lukt, ook online. Wat ik merk is dat het vaak erg formeel blijft met collega’s die je ook op kantoor iets minder vaak spreekt of met externen. Ook op kantoor is het dan iets formeler, maar dit wordt dan meer versterkt online, lijkt wel.

Wij hebben met ons team iedere donderdagochtend een half uurtje het Zweedse fyka (koffie drinken met een koekje en over werk praten mag niet). Dit hadden we al op kantoor, maar dat blijven we doen. Dit is goed en blijft informeel. Ook hebben we nu wekelijks een nieuwsbrief waarin we luchtige weetjes over collega’s communiceren tijdens het thuiswerken. Die wordt echt enorm gewaardeerd. En het MT praat ons ook wekelijks bij in een blog.

We hebben ook een online medewerkersbijeenkomst met Teams live event gehad. Dat ging heel goed. Mensen hadden echt behoefte om weer even bijgepraat te worden over alles. Ik denk dat dit de komende tijd wel de realiteit blijft met de grote medewerkersbijeenkomsten.”

© 2024 Prima Content | Grafisch ontwerp Fokko Ontwerp | Technische realisatie Sieronline B.V.